Danmark

"Nu kan vi möta våra kunders behov bättre"

15.05.2017


Jakob Andersen blir ny affärsområdeschef för Medical Systems i samband med att Fujifilm Danmark blir en del av Fujifilm Nordic.
– Samgåendet i Fujifilm Nordic kommer att innebära att vi ännu bättre kan möta våra kunders behov samtidigt som det ökar våra möjligheter att påverka produktutvecklingen hos vårt moderbolag i Japan.


Jakob Andersen är inte helt ny på Fujifilm, från 2003 till 2006 jobbade han på Fujifilm Danmark som ansvarig för försäljning och implementering av CR-system. Sedan dess har han varit anställd hos ett annat företag i branschen där han bland annat ansvarat för mammografi och Digital X-ray. Rollen som affärsområdeschef för Medical Systems är en nyinrättad tjänst i och med att Fujifilm Danmark blir en del av Fujifilm Nordic, och Jakob gläder sig i att vara tillbaka i Fujifilm-familjen.

De nordiska länderna har många likheter, menar Jakob, när det gäller krav och önskemål för medicinteknisk utrustning, där arbetsflöde, ergonomi och patientkomfort värderas högt. Därför tror han att samgåendet kommer att innebära att Fujifilm Nordic får en starkare röst för att påverka produktutvecklingen hos moderbolaget Fujifilm Japan.
– Vi kommer att vara en stark och kompetent röst med en gemensam inriktning och gemensam strategi. För våra kunder kommer kontakt med service och försäljning främst hanteras av personal från respektive land precis som tidigare, men det kommer att finnas situationer där gemensamma resurser kommer att vara till fördel för våra kunder. Själv har jag alltid älskat kombinationen av "människa och maskin”, och med åren har jag lärt mig att det som ger mig mest energi ärnär både kollegor och kunder omkring mig är nöjda. Då trivs jag som bäst.

Även privata relationer och familjenär högt prioriterade för Jakob. Han bor på Jylland med sin fru Stine och de två sönerna Oskar, 8 år och Viktor, 10 år. Gården, som är svärfaderns föräldrahem, ligger en halvtimme från Billund och Legoland. Medan fru Stine ägnar sig åt hästarna, föredrar Jakob att laga mat eller syssla med hantverk. Han är också mycket aktiv i de lokala idrottsföreningarna och älskar löpning, crossfit och volleyboll.
– Att bo där vi bor innebär också ett perfekt läge för mig att enkelt kunna flyga till Stockholm och andra huvudstäder i Skandinavien och Europa. Jag känner mig väldigt privilegierad att ha fått detta unika tillfälle att använda mina tidigare erfarenheter till att fortsätta utveckla Fujifilm Nordic.

Seneste nyt:
  • Medical Systems